dilluns, 18 de novembre del 2013

FÒRUM D'ESCOLES VERDES DE LES COMARQUES GIRONINES

El dia 14 de novembre, tres alumnes representants de la nostra escola van assistir al Fòrum d'Escoles Verdes que va tenir lloc a la Casa de Cultura de Girona.
Allà es van trobar amb els representants d'unes 40 escoles de les comarques gironines per explicar els projectes que es duen a terme als seus centres.

Els representants de l'escola Lacustària eren la Júlia Mont (de 6èA), l'Àlex Serrano (de 6è B) i la Laia Carmona (de 6è C), que formen part de l'equip energètic de 6è. Els van acompanyar la Nuri Font i la Carme Massaguer com a responsables dels projectes d'Escola Verda i del Projecte Euronet 50/50. Mestres i alumnes van explicar que des del curs passat la nostra escola forma part d'aquest projecte europeu que pretén estalviar energia.
 
Al llarg del curs 2012-13 van mesurar la quantitat de llum que entra a les aules, i la temperatura dels diferents espais de l'escola. Aquest curs han demanat l'ajuda de la resta de companys de l'escola per tenir dades més fiables de la temperatura a totes les aules.
Tota la informació que recullen, classifiquen i ordenen es trasllada al Consell Comarcal i als responsables del projecte, per tal de veure de quina manera podem ser més efectius estalviant energia.
També van explicar la seva feina a totes les aules i quan tinguin totes les dades d'aquest curs ho tornaran a fer. Estem contents del grau de responsabilitat demostrat pels alumnes que formen part del comitè energètic i dels seus representants.