dimarts, 9 de febrer del 2016

DIA DE LA INTERNET SEGURA

El Dia de la Internet Segura se celebra a més de 100 països de tot el món des de ja fa una desena d'anys. Aquest anys es celebra avui 9 de febrer. 
A l'escola realitzem activitats al voltant d'una competència bàsica de l'àmbit digital com és l'ús responsable de la xarxa. 



Des del Centre Internet Segura, depenent del Safer Internet Programme de la Comissió Europea, s'ofereixen a ajudar-nos a resoldre els possibles conflictes o problemes que sorgeixin mentre els nostres fills usen Internet, ja sigui des de l'ordinador de casa com des d'un mòbil smartphone o tauleta. El seu objectiu és aconseguir que els menors usin les tecnologies de la forma més satisfactòria possible, oferint-los des d'una Línia d'Ajuda directa (HELPLINE), professional i gratuïta, fins a recomanacions sobre l'ús segur de les diferents eines, passant per la possibilitat de participar amb companys del centre en les seves activitats.

(premeu la imatge per accedir a la informació)



 Una aplicació que utilitzem molt a casa amb els nostres fills és Youtube, amb una gran quantitat apta per ells però amb molta també no tant adient. Des de l'escola us volem aconsellar YOUTUZE, app per tauletes i mòbils, eina de control parental perfecta. Ja existeix Youtube Kids, però aquesta app permet l'accés a tots els vídeos de la plataforma i són els pares qui han de fer-se càrrec de filar quins vídeos pot veure i quins no. Això permet que nens que tinguin uns interessos que es surten de lo habitual - per exemple, documentals sobre trens o tractors - tinguin accés també a aquell contingut. 
Enllaç a Google Play per descarregar-la: YOUTUZE
Enllaç a una plana web, especialitzada en l'anàlisi d'aplicacions, on expliquen el seu funcionament: QUÈ ÉS YOUTUZE